Kostičas

by - července 16, 2017

Autor: Samantha Shannon
Rok vydání: 2014
Vydavatelství: Host
Počet stran: 480
Série: Kostičas (díl 1.)


Krásné ráno, dnes bych vám ráda představila první díl mé oblíbené série- Kostičas.

Scion a fiktivní svět z roku 2059...

Příběh se začíná odvíjet v Londýně v roce 2059. V té době se však mezi normálními lidmi pohybují také jasnovidci (tzv. vidoucí). Ti jsou však pronásledováni despotickým režimem- Scionem. Po letech stíhání byli  zatlačeni do stínů a donuceni vydělávat si na živobytí zločinem.

Paige...

Devatenáctiletá Paige pracuje  v londýnském podsvětí jako jakási spojka, je to totiž krajinochodec a dokáže se lidem nabourat do jejich snové krajiny. Jednoho dne však Paige chytí a ona je převezena do trestaneckého tábora, který provozují nadpřirozené bytosti- Refájci. Zde se setkává s Nashirou Sargasovou, která v tomto příběhu představuje ústřední zlo. Poznává však také Strážce- Nashiřina snoubence, který jí pomůže objevit zbytek jejích schopností a zorganizovat povstání.

Můj názor?

Spousta lidí tuto sérii odsuzuje kvůli "jalovosti" hlavní postavy. Mě to tak však nepřipadalo. Začátek je sice trochu zmatený, Samantha nás totiž hned na prvních stránkách zahrnuje spoustou neznámých slov, ale to nevadí, po několika odstavcích jsme již však v obraze. Příběh je velice poutavý a promyšlený. Autorka vytvořila úžasný a zároveň děsivý svět! Určitě bych ji doporučila všem milovníkům fantasy a sci-fi!

Hodnocení 10*/10*



You May Also Like

1 Comments

  1. Tyjo, kdyby jsi mi ho někdy pujčila, vůbec bych se nezlobila! :D

    OdpovědětVymazat