Hra o Trůny

by - září 08, 2017

Autor: George R. R. Martin
Rok vydání: 2011
Nakladatelství: Talpress
Počet stran: 846
Série: Píseň ledu a ohně (první díl)

"Když hraješ hru o trůny, buď zvítězíš, nebo zemřeš. Žádná střední cesta neexistuje."
A to je pravda. Ve Hře o trůny opravdu zemře hodně postav. A to nejen na cestě za královskou korunou.

Příběh začíná...
...příjezdem krále Roberta a jeho rodina na Zimohrad- sídlo jeho nejlepšího přítele Eddarda Starka. Důležité je říci, že Eddard Stark má se svou manželkou Catelyn pět dětí- Robba, Sansu, Aryu, Brana a Ricona. Mimo ně má však také jednoho bastarda, Jona Sněha, jehož původ je nám v tomto díle neznámý. Tihle všichni přivítají královskou rodinu ve svém domově. Jenomže Robertova návštěva není úplně bezúčelná. Chce totiž požádat svého přítele o to, aby se stal pobočníkem krále. Eddard tuto poctu i přes všechny pochybnosti přijme a odjíždí se svými dvěma dcerami na jih do Králova přístaviště. Součástí dohody je i to, že je jeho nejstarší dcera Sansa zasnoubena s princem Joffrym (doufám, že jsem to jméno vyskloňovala dobře).

Mezi tím...
...se však na Zimohradě dějí věci! Bran Stark totiž z neznámého důvodu vypadne z okna a vážně se zraní. Opravdu to byla jen nehoda, nebo Bran viděl něco, co mělo zůstat tajemstím?

Můj názor?
Jsem velikým fanouškem Hry o Trůny. Knihy, ale i seriálu. I když...kniha je o něco lepší. Už jsem psala recenzi na stejné téma. Najdete ho ZDE. Není to však klasická recenze. Spíš jsem to pojala jako porovnání knihy a seriálu. Každopádně určitě doporučuji. Nelekněte se prosím rozsahu tohoto svazku, protože příběh je opravdu velmi poutavý!

10*/10*




You May Also Like

0 Comments